Hem » Böcker & Filmer » Böcker » Bok Köttbonden

Bok Köttbonden

Artnr: 55-421
Lagerstatus: I Lager
Artikelnamn: Bok Köttbonden
230,00 SEK

Moms tillkommer som standard på alla priser. Ändring av momsvisning kan göras i momsväljaren längst upp på sidan.

Lina Westman, Oscar Westman

Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.

Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.

I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.

Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.

Inbunden, 208 sidor. Utgiven: Mars 2015