Hem » Klipputrustning » Klippmaskiner & Tillbehör » Nötsax » Tailwell 2 Svanstrimmer / Tailtrimmer

Tailwell 2 Svanstrimmer / Tailtrimmer

Artnr: 11-021
Lagerstatus: I Lager
Artikelnamn: Tailwell 2 Svanstrimmer / Tailtrimmer
3 720,00 SEK

Moms tillkommer som standard på alla priser. Ändring av momsvisning kan göras i momsväljaren längst upp på sidan.

Dokument (0)

Tailwell 2 är en svanstrimmer / tailtrimmer från Shoof International NZ som passar på en batteridriven borrmaskin (min 14 Volt 1250 rpm). Tailwell2 underlättar klippningen av nötkreaturens svansar. Denna svanstrimmer fungerar enligt principen om ett yttre blad som roterar runt ett inre, därför finns det ingen risk för skada på djuret eller operatören.
Tailwell har bara tre rörliga delar. Av dessa är endast föremål för slitage. Minskningen i rörliga delar har resulterat i en klippmaskin som drar den minsta mängden ström, vilket säkerställer att det maximala antalet svansar klipps på varje laddning.

Tailwell ska användas på en minst 14-volt sladdlös borrmaskin med en hastighet på 1.200 till 1.750 rpm. (Högre eller lägre borrhastigheter klipper inte bättre och kan skada klippmaskinen. En lätt borrmaskin med högkvalitativt batteri är det bästa att använda. Ett kvalitets Li-ion 1.5Amh 14v borrbatteri bör möjliggöra trimning av ca 70 svansar per laddning beroende på förhållandena.

Tailwell placeras helt enkelt genom den flexibla borrhylsan och chucken stramas ordentligt på drivaxeln. Borrhylsan dras sedan fast på borrkroppen för att förhindra att maskinen roteras. Bungee-sladden sätts sedan runt på borren och dras fast. Denna del är endast för säkerheten för att förhindra att Tailwell ramlar av borrmaskinen om chucken blir lös.

Om svansar inte är förorenade av sand ska skären vara vassa för trimning upp till 2000 svansar (beroende på förhållandena). Skärpning av skären görs enkelt av oerfarna användare. Skärarna avlägsnas genom att öppna drivhuset. (Verktyg levereras för detta.) Slippasta appliceras sedan på skärsidorna och de "slipas" tillsammans för hand. Denna process bör ta bara några minuter. DVD- och hårddiskinstruktioner levereras.

Viktigast är regelbunden och frekvent smörjning av klippskären. Smörjmedel ska användas sparsamt, men ofta på knivspetsarna - varje 30-40 svans (eller oftare med sandförorening).

Om klipp-prestandan sjunker bör skärspänningen justeras omedelbart innan håret fastnar mellan dem. Detta uppnås med hjälp av skruvarna på baksidan av skärhuvudet. Följ instruktionerna som följer med. Skären måste alltid hållas spända för att säkerställa korrekt skärprestanda och skärlivets livslängd.
Levereras i ett praktiskt plastfodral för säker förvaring som även innehåller DVD och handbok.

OBS! Borrmaskin ingår ej.

 

 

Moms tillkommer som standard på alla priser. Ändring av momsvisning kan göras i momsväljaren längst upp på sidan.