Hem » Elstängsel & Galvat Nätstängsel » Stängselfjäder / Sträckfjäder

Stängselfjäder / Sträckfjäder

Sträckfjädrar för Elstängsel: Allt du behöver veta
När det gäller att underhålla och säkerställa en effektiv elstängselinstallation för ditt lantbruk, är stängselfjädrar en viktig komponent. I denna guide kommer vi att utforska de olika typerna av sträckfjädrar för elstängseltråd, deras fördelar och användningsområden, samt hur man installerar dem korrekt. Vi erbjuder högkvalitativa sträckfjädrar som passar alla dina behov, oavsett om det gäller att hålla djur inom inhägnader eller skydda grödor från vilt.

Typer av Sträckfjädrar för Elstängsel
Det finns två huvudsakliga typer av fjäder för elstängseltråd: dragfjädrar och kompressionsfjädrar. Båda typerna har sina egna unika fördelar och användningsområden, så det är viktigt att välja rätt typ för din specifika installation.

Dragfjädrar
Dragfjädrar är utformade för att hålla elstängseltråden spänd och sträckt över långa avstånd. De monteras på trådarna med cirka 200-250 meters mellanrum, beroende på terrängen, och med ett avstånd på cirka 90 cm mellan öglorna. Detta ger ett lämpligt drag på trådarna och säkerställer att de är spända och effektiva.

Fördelar med dragfjädrar:

Flexibilitet: Om ett träd faller över eller om någon trampar på stängslet, fjädrar stängseltråden ut och återgår sedan till sitt ursprungliga läge.
Automatisk spänning: Med dragfjädrar har man alltid ett väl sträckt stängsel, vilket minskar behovet av manuell justering.
Begränsningar: Dragfjädrar passar inte för High Tensile (HT) eller Medium Tensile (MT) tråd.

Kompressionsfjädrar
Kompressionsfjädrar används främst för att spänna High Tensile tråd, vilket ger en jämn och konstant dragstyrka på cirka 115-120 kg. Dessa fjädrar tar också upp variationer i stängslet beroende på årstid, vilket innebär att tråden är lika spänd sommar som vinter.

Fördelar med kompressionsfjädrar:

Anpassningsbarhet: Kompressionsfjädrar kan spänna upp till 1200 meter tråd, men varje brytpunkt minskar den sträckan med cirka 200 meter.
Varianter: Minifjädrar med kompressionsfjäder finns tillgängliga för vanlig galvad och rostfri stängseltråd.
Materialval: Kompressionsfjädrar finns i en mängd olika material, inklusive elförzinkade, galvade och rostfria utföranden. Dessa olika material ger dig alternativ för att välja en fjäder som passar dina specifika krav och förväntade livslängd.

Hur man installerar en fjäder för eltråd
För att säkerställa en effektiv och säker installation av ditt elstängsel är det viktigt att följa dessa steg när du installerar sträckfjädrar:
Börja med att mäta ut var fjädrarna ska monteras längs elstängseltråden. Kom ihåg att hålla ett avstånd på cirka 200-250 meter mellan varje fjäder för dragfjädrar och följ tillverkarens rekommendationer för kompressionsfjädrar.

Fäst fjädern på tråden genom att låsa fast den med lämplig knut beroende på typ av fjäder. Använd en metod som säkerställer en stark och säker anslutning.

Justera fjädern för att skapa rätt mängd spänning på elstängseltråden. För dragfjädrar innebär detta att hålla ett avstånd på cirka 90 cm mellan öglorna, medan kompressionsfjädrar ska ge en dragstyrka på cirka 115-120 kg för High Tensile tråd.

Underhåll av Sträckfjädrar för Elstängsel
Kontrollera regelbundet fjädrarna och trådspänningen för att säkerställa att de fungerar korrekt och bibehåller rätt spänning över tid. För att säkerställa att ditt elstängsel fortsätter att fungera effektivt och säkert är det viktigt att regelbundet underhålla och kontrollera sträckfjädrarna. Byt ut skadade eller slitna fjädrar så snart som möjligt för att förhindra att elstängseltråden tappar spänning och för att upprätthålla effektiviteten.

Köpa Sträckfjädrar för Elstängsel hos oss
Vi erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa sträckfjädrar för elstängseltråd som passar alla dina behov, oavsett om det gäller att hålla djur inom inhägnader eller skydda grödor från vilt. Vårt sortiment inkluderar både dragfjädrar och kompressionsfjädrar, tillverkade av elförzinkade, galvade eller rostfritt material.

Läs mer
Filter Laddar...
Förpackningsstorlek:  
Lagerstatus:  
KreatursButiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat
(Inkl. Moms)
Företag
(Exkl. Moms)