Elstängselnät

Elstängselnät och elnät för får är ett effektivt och snabbt sätt stängsla in dina får och lamm. Hos LG Produkter AB erbjuder vi ett brett utbud av elstängselnät och elnät för får, som kan anpassas efter dina unika behov och krav. I denna informativa guide kommer vi att täcka allt du behöver veta om dessa produkter, inklusive deras fördelar, olika typer och hur du väljer det bästa elstängselnätet för dina får.

Fördelar med elstängselnät och elnät för får

Elstängselnät är speciellt designade för att anslutas till elstängselaggregat och ger en effektiv inhägnad för dina får. Några av fördelarna med att använda elstängselnät och elnät för får är:

  • Säkerhet: Elstängselnät för får och lamm skyddar dina djur från rovdjur och minskar risken för att de rymmer.
  • Flexibilitet: Elnät kan enkelt anpassas efter dina behov och är lämpliga för både små och stora betesområden.

 

Välja rätt elstängselnät för dina får

Det finns flera faktorer att överväga när du väljer det bästa elstängselnätet för dina får. Dessa inkluderar typ av vertikal tråd, spetsdesign och stolpkvalitet. Här är några tips om hur du väljer rätt elstängselnät:

Mjuk eller hård vertikal tråd?

Elnät med mjuk vertikal tråd använder samma typ av tråd som de horisontella trådarna, men utan elektriska ledare. Elnät med hård vertikal tråd har vertikala hårdplasttrådar som hjälper till att staga upp nätet. Näten med hård vertikal tråd står bättre, speciellt i kuperad terräng.

Enkelspets eller dubbelspets?

Ett elnät med dubbelspets är lättare att trampa ner i marken, eftersom dubbelspetsen fungerar som en fottramp. Nätet står stadigare i marken med dubbelspets. Nätet med enkelspets kan vara svårare att fästa ordentligt i marken och kan vara mindre stabilt.

Standardstolpe eller Premiumstolpe?

Standardstolpar och Premiumstolpar är två olika typer av stolpar som kan användas i ditt elstängselnät. Premiumstolpen är betydligt styvare och mindre benägen att böja sig än standardstolpen. Den är gjord av glasfiberarmerad termoplast med långa glasfibrer, vilket gör stolpen mycket styvare och mer hållbar. Det glasfiberförstärkta materialet ger maximal UV-resistans och livslängd.

Installation och underhåll av elstängselnät för får

Det är viktigt att elstängselnät är väl spända för att förhindra att djuren trasslar in sig i näten. När du installerar elstängselnätet, se till att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer för bästa resultat. Underhåll av ditt elstängselnät innebär regelbunden inspektion av nätet och stolparna, samt att hålla området runt stängslet fritt från växtlighet som kan orsaka kortslutning och minska effektiviteten.

Elstängselnät och elnät för får är en effektiv och säker lösning för att skydda dina får och lamm på betesmarken. LG Produkter AB erbjuder ett brett utbud av elstängselnät och elnät för får för att passa dina unika behov och krav. Genom att följa vår guide och välja rätt typ av elstängselnät, kommer du att säkerställa att dina får är skyddade och säkra, samtidigt som du får en kostnadseffektiv och praktisk lösning för din lantbruksverksamhet.

Elstängselnät ska anslutas till ett elstängselaggregat. Knutarna i varje maska på elfårnätet är ingjutna i plast så de glider inte. Den nedersta tråden på varje fårelnät är inte ledande. Tänk på att om man använder elstängselnät så måste de vara väl spända annars är det lätt att djuren kan trassla in sig i näten.

Läs mer
Filter Laddar...
Höjd:  
Antal Horisontella Trådar: (st)  
Typ av stolpe:  
Typ av vertikal tråd:  
Typ av spets:  
Fabrikat:  
Lagerstatus:  
KreatursButiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat
(Inkl. Moms)
Företag
(Exkl. Moms)