Plaststolpe

Plaststolpar till elstängsel

Att välja rätt stängsel är en viktig del av att säkerställa säkerheten och effektiviteten på din gård. Plaststolpar till elstängsel är en populär och prisvärd stängselstolpe som har många fördelar:

Varför välja plaststolpar till elstängsel

Stängselstolpar Plast till elstängsel erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella trästolpar. De är lätta att montera, har låg vikt och dessutom är de ofta billigare än andra alternativ, vilket gör dem till ett attraktivt val för budgetmedvetna lantbrukare.

Typer av plaststolpar och deras användningsområden

Plaststolpar finns i en mängd olika former och storlekar för att passa olika typer av elstängsel. De flesta plaststolpar har fasta trådhållare för tråd och band, vilket innebär att de inte kräver isolatorer. Detta gör dem enkla att använda. Plaststolpar är idealiska när man stängslar för nötkreatur, får och andra lantbruksdjur.

Installation och underhåll av plaststolpar till elstängsel

Att montera plaststolpar till elstängsel är en enkelt och kräver inte några specialverktyg. De kan enkelt tryckas ner i marken med händerna eller med hjälp av fottramp som finns på vissa plaststolpar. Plaststolpar kräver minimalt med underhåll, vilket sparar tid och pengar för lantbrukare. De behöver inte målas eller behandlas för att förhindra rost eller röta, och de är motståndskraftiga mot insektsangrepp.

Kostnadseffektivitet och miljövänlighet

Plaststolpar är ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella stängselmaterial som trä och metall. De är ofta billigare att köpa, och deras relativt långa livslängd innebär att de är en god investering på lång sikt. Plaststolpar tillverkade av återvunnen plast och som kan återvinnas är också ett miljövänligt alternativ.

Varför välja LG Produkter AB för dina plaststolpar

LG Produkter AB är en ledande leverantör av högkvalitativa plaststolpar för elstängsel, och vi är stolta över att erbjuda kostnadseffektiva lösningar för era stängselbehov. Vi erbjuder plaststolpar i olika storlekar och former, vilket gör det enkelt för dig att hitta den perfekta stolpen för dina specifika behov. Dessutom har vi ett brett sortiment av tillbehör för att underlätta installation och underhåll av ditt elstängsel.

Fördelar med plaststolpar till elstängsel

 • Flexibilitet och styrka: Plaststolpar är både flexibla och starka, vilket innebär att de kan böja sig utan att knäckas när de utsätts för tryck eller stötar från djur eller väder.
 • Enkel transport och förvaring: På grund av deras låga vikt är plaststolpar enkla att transportera och förvara, vilket gör det lättare att flytta och lagra dem när det behövs.
 • Låg ledningsförmåga: Plaststolpar är icke-ledande, vilket innebär att de inte kommer att leda elektricitet och då behöver man inte separata isolatorer.
 • Motståndskraft mot korrosion: Till skillnad från metallstolpar är plaststolpar inte mottagliga för korrosion, vilket innebär att de inte rostar eller försvagas på grund av väderförhållanden. Detta bidrar till att förlänga deras livslängd och minska behovet av underhåll och reparationer.
 • Estetik: Plaststolpar kan vara estetiskt tilltalande eftersom de finns i olika färger, och deras utseende förändras inte över tiden som trästolpar kan göra. Detta innebär att de kan bidra till en renare och mer enhetlig look för ditt stängsel, vilket kan vara viktigt för vissa lantbrukare.
 • Djursäkerhet: Plaststolpar är mindre benägna att orsaka skador på djur som kan råka stöta emot stängslet. Deras mjukare och mer flexibla yta minskar risken för skador på djuren och säkerställer deras välbefinnande.
 • Skadedjursresistent: Plaststolpar är motståndskraftiga mot skadedjur som trägnagande insekter, vilket innebär att de inte kommer att drabbas av angrepp som kan försvaga stängslet och göra det mindre effektivt för att hålla djuren säkra.

 

Nackdelar med plaststolpar till elstängsel

 • Begränsad stabilitet: Plaststolpar är generellt inte lika starka som trä- eller metallstolpar eller för den delen glasfiberstolpar, vilket innebär att de kan vara mindre stabila i vissa situationer.
 • Känslighet för temperaturförändringar: Plaststolpar kan påverkas av temperaturförändringar, vilket innebär att de kan spricka vid vintertemperaturer och böja sig vid varma sommartemperaturer.
 • Låg brytgräns: Plaststolpar kan ha en lägre brytgräns än trä- eller glasfiberstolpar, vilket innebär att de kan knäckas eller brytas om de utsätts för kraftiga påfrestningar.
 • Åldrande och blekning: Även om många plaststolpar är UV-beständiga, kan de fortfarande påverkas av solens strålar och blekna eller bli spröda över tid. Detta kan påverka deras estetik och funktion, och det kan vara nödvändigt att byta ut dem efter en viss tid.
 • Miljöpåverkan: Även om vissa plaststolpar kan tillverkas av återvunnen plast och återvinnas, är de fortfarande baserade på icke-förnybara petrokemiska resurser, vilket innebär att de har en viss miljöpåverkan.

Sammanfattningsvis, även om plaststolpar till elstängsel erbjuder många fördelar, är det viktigt att vara medveten om de potentiella nackdelarna och överväga hur de kan påverka din specifika situation. Genom att noggrant överväga både för- och nackdelarna kan du fatta ett välgrundat beslut om vilket stängselmaterial som är bäst för din gård och dina djur.

Varför välja LG Produkter AB för dina plaststolpar

LG Produkter AB är en ledande leverantör av högkvalitativa plaststolpar för elstängsel, och vi är stolta över att erbjuda kostnadseffektiva lösningar för era stängselbehov. Vi erbjuder plaststolpar i olika storlekar och former, vilket gör det enkelt för dig att hitta den perfekta stolpen för dina specifika behov. Dessutom har vi ett brett sortiment av tillbehör för att underlätta installation och underhåll av ditt elstängsel.

Läs mer
KreatursButiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat
(Inkl. Moms)
Företag
(Exkl. Moms)