Isolatorer

Att bygga och underhålla ett effektivt elstängsel kräver kunskap och noggrannhet. En viktig del av stängselkonstruktionen är isolatorerna som används för att isolera stängseltråden från stolpen eller andra delar av stängslet. LG Produkter är ett företag som är specialiserat på elstängsel och har ett stort urval av isolatorer för olika typer av stängsel. I denna artikel kommer vi att titta närmare på isolatorer för elstängsel och ge tips och råd om hur man väljer rätt isolatorer för olika delar av stängslet.

Isolatorerna är en mycket viktig del i ett fungerande stängsel. De skyddar stängslet mot kortslutning och gör det möjligt att bygga avslut, hörn och raksträckor på ett säkert och effektivt sätt.

När man bygger ett stängsel är det viktigt att tänka på de belastningar som uppstår i hörn och avslut. Därför rekommenderar vi starkt att använda isolatorer som är anpassade för dessa områden. Vanliga isolatorer håller inte för belastningarna som uppstår i hörn och avslut, och kan därför orsaka kortslutningar och andra problem.

För grindöppningar är det också viktigt att tänka på isolatorerna. Stängslet ska alltid avslutas med isolatorer som klarar av belastningarna som uppstår vid grindöppningen. Grindankarna är inte avsedda för att avsluta stängslet, de är endast till för att ta upp de belastningar som själva grinden utgör. Om de används för att avsluta stängslet kan de gå sönder och orsaka problem.

Vi rekommenderar starkt att använda rullisolatorer, äggisolatorer eller hörnrör för avslut och hörn. Rullisolatorn ser ut som ett liggande hjul som man skruvar in i stolpen, vilket gör den mycket smidig att använda. Äggisolatorn görs fast i stolpen genom att man virar en stängseltråd runt stolpen som man sedan gör fast i äggisolatorn. Det är en mycket stark isolator, men den har en nackdel och det är att man måste trä tråden igenom den. Hörnröret sätts på utsidan av stolpen så att trycket från tråden går in mot stolpen. Det är också en mycket stark isolator, men den har samma nackdel som äggisolatorn.

För raksträckor finns det många olika isolatorer att välja mellan. Vi rekommenderar att välja en isolator av hög kvalitet, även om den kan vara lite dyrare. De billigare varianterna är ofta tillverkade av hård plast som lätt går sönder och som därför inte håller särskilt länge. Vi rekommenderar också att undvika knoppisolatorer som kräver att man virar tråden runt. Dessa isolatorer fungerar inte alls med dagens stängsel-system eftersom isoleringen runt skruven är så tunn. Detta kan leda till överslag i isolatorn och kraftigt minskad effekt i stängslet.

När du bygger ett stängsel är det också viktigt att tänka på att välja isolatorer som är lämpliga för ditt stängselmaterial och som passar till din typ av stängsel.

Om du har ett HT-stängsel rekommenderar vi starkt att använda äggisolatorer eller hörnrör, och att undvika andra typer av isolatorer. Detta beror på att HT-stängsel är ett stängsel som sträcks väldigt hårt och som kräver extra starka isolatorer för att fungera korrekt. Äggisolatorer och hörnrör är särskilt utformade för att klara av de höga spänningarna som uppstår i HT-stängsel.

Om du har några frågor eller funderingar kring isolatorer eller elstängsel är du alltid välkommen att kontakta vårt kundtjänstteam. Vi finns här för att hjälpa dig och svara på alla dina frågor.

På LG Produkter är vi stolta över att vara specialister på elstängsel och lantbrukets produktionsdjur. Vi har lång erfarenhet, och vi vet hur viktigt det är med hög kvalitet och pålitliga produkter. Genom att välja isolatorer av hög kvalitet och anpassade till ditt stängsel kan du vara säker på att ditt stängsel kommer att fungera effektivt och säkert under lång tid framöver.

Vad är en isolator för elstängsel?
En isolator för elstängsel är en komponent som används för att isolera stängseltråden från stolpen eller andra delar av stängslet. Isolatorer förhindrar kortslutningar och ser till att strömmen leds igenom stängseltråden på ett effektivt sätt. Isolatorer finns i olika former och storlekar och väljs beroende på stängslets konstruktion och behov.

Vilken typ av isolator ska jag använda i hörn och avslut?
När du bygger hörn och avslut i ditt stängsel är det viktigt att använda isolatorer som är anpassade för dessa områden. Vanliga isolatorer klarar inte av de höga belastningar som uppstår i hörn och avslut, och kan orsaka kortslutningar och andra problem. Vi rekommenderar att använda rullisolatorer, äggisolatorer eller hörnrör för avslut och hörn. Dessa isolatorer är särskilt utformade för att klara av belastningarna som uppstår i hörn och avslut.

Vilken isolator ska jag använda på raksträckor?
På raksträckor finns det många olika isolatorer att välja mellan. Vi rekommenderar att välja en isolator av hög kvalitet, även om den kan vara lite dyrare. De billigare varianterna är ofta tillverkade av hård plast som lätt går sönder och som därför inte håller särskilt länge. Vi rekommenderar också att undvika knoppisolatorer som kräver att man virar tråden runt. Dessa isolatorer fungerar inte alls med dagens stängsel-system isoleringen runt skruven är så tunn. Detta kan leda till överslag i isolatorn och kraftigt minskad effekt i stängslet.

Vad är en långtidsisolator?
En långtidsisolator är en isolator som är tillverkad av seg och kraftig plast som tål höga belastningar. Långtidsisolatorn är också UV-skyddad, vilket gör att den klarar av att användas utomhus utan att spricka eller bli skör. Långtidsisolatorer är lite dyrare än vanliga isolatorer, men det kan vara värt det i längden eftersom de håller betydligt längre.

Vad är en distansisolator?
Distansisolator används för att få ut tråden från stolpen. Det finns många olika distansisolatorer för elstängsel att välja beroende på om man använder eltråd, elrep eller elband i elstängslet.

Kan jag använda samma typ av isolator på alla delar av mitt stängsel?
Nej, det är viktigt att välja isolatorer som är anpassade till den del av stängslet där de ska användas. Isolatorer för hörn och avslut måste tåla höga belastningar och isolatorer på raksträckor bör vara av hög kvalitet och UV-skyddade. Om du har ett HT-stängsel bör du använda äggisolatorer eller hörnrör för att klara av de höga spänningarna som uppstår i detta typ av stängsel. Att använda fel typ av isolator kan orsaka problem såsom kortslutningar eller att stängslet inte fungerar som det ska.

Kan jag använda isolatorer från olika tillverkare på samma stängsel?
Ja, det går att använda isolatorer från olika tillverkare på samma stängsel. Det är dock viktigt att se till att de isolatorer som du väljer är kompatibla med ditt stängselmaterial och med varandra. Vissa isolatorer kan fungera bättre med vissa stängselmaterial, och vissa isolatorer kan vara svåra att kombinera med varandra. Om du är osäker på vilka isolatorer som passar bäst till ditt stängsel, kan du alltid kontakta vårt kundtjänstteam för rådgivning och hjälp.

Köp isolatorer online hos LG Produkter på https://www.lgprodukter.se

 

Läs mer
Undervarugrupper
Filter Laddar...
Förpackningsstorlek:  
Lagerstatus:  
KreatursButiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat
(Inkl. Moms)
Företag
(Exkl. Moms)