Hem » Klipputrustning » Skär till Fårsax

Skär till Fårsax

Skär till fårsax och skär till klippmaskin får, Vilket skär ska jag välja?
Det finns olika typer av saxskär. En skillnad är hur skarp avfasning spetsarna har på skäret dvs. hur inträdet är in i ullen med spetsarna. En annan skillnad är skärens tjocklek, ju tunnare ett skär är desto lättare kommer det igenom ullen men nackdelen med de tunnare skären är att man inte kan slipa dessa lika många gånger. Bredden på skären spelar också stor roll, Ju tätare och kompaktare ullen är och ju svårare det är att klippa fåret ju smalare ska underskäret vara speciellt om man inte är så van klippare.

Skärens profil
Medium bevel: Allroundskär, bäst för nybörjare.

Kort bevel (Trubbig): Används till får med luftig ull t.ex. gotlandsfår, allmoge och vissa korsningsraser.

Lång bevel (Spetsig): Perfekt till köttrasdjur med kompakt ull t.ex. Texel och Oxford Down.

Överskär
Överskären slits snabbare än underskären så vi rekommenderar att man använder i snitt två överskär per underskär.

Underskär
Ett bra underskär att välja som nybörjare är ett rakt standardskär typ Ovina eller Ovina Premium. Det fungera bra till de flesta ulltyperna och har inga utstickande tänder vid sidorna. Ett annat skär som är bra är ett skär som heter Topaz, det är lite utsvängt och följer då huden bättre än raka skär. Tänk på att ju bredare skären blir desto lättare hänger man upp sig i de utstickande tänderna så välj inte ett för brett skär om du är en ovan klippare.

LG2-Teknik
LG2 är ett så kallat ”Superior Long Groove” skär som är framtagen för är tag sig in i ullen och hitta skinnet med enkelhet och få ett bättre glid över skinnet. Detta för att undvika skärsår i skinnet och förbättra hastigheten. LG2 tekniken reducerar dramatiskt hastigheten som lanolin-fett byggs upp på undersidan av skären. Allt detta för att öka flödet och göra det enklare och mer angenämt att klippa djuren.

Standardserien
Standardseriens skär har full tjocklek för att livslängden ska bli så lång som möjligt, dvs att man kan slipa dom maximalt antal gånger.

Proffsserien
Proffsseriens skär är tunnare från början. Detta betyder att man kommer lättare in i ullen men det går inte att slipa dessa skären lika många gånger då de är tunnare från början.

Mer information om montering och vård av fårsaxskär hittar du här!

Produkter Laddar...
Kunskapsnivå:  
Val av fårsaxskär:  
Egenskaper Fårsaxskär:  
Lagerstatus:  
12 36 72
KreatursButiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat
(Inkl. Moms)
Företag
(Exkl. Moms)